luni, 24 iunie 2013

Un prim pas de comunicare, la început de vară

Voi încerca să interacționez cu foarte numeroșii mei foști învățăcei, unii dintre ei fiind răspândiți pe continente diverse, dar nu exclud ca observațiile, amintirile, reflecțiile mele să fie utile sau pur și simplu numai interesante, și pentru internauți pe care nu i-am cunoscut vreodată.
Vom vedea!

5 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Carissima Claudia, ho sempre pensato che il dialogo sia molto necessario, compreso quello tra le generazioni. O - per attenerci al vero - soprattutto quello fra le gererazioni: per garantire il progresso. (Foarte draga mea Claudia, întotdeauna am socotit că dialogul este foarte necesar, inclusiv cel între generații. Sau - spre a ne păstra în marginile adevărului - mai cu seamă acela între genereații: spre a garanta progresul). Probabil, ni se vor alătura și alți navigatori pe Internet, preocupați de soarta limbii române, a Latinității, în general, a mersului istoric al omenirii, pe care încercăm a-l descifra corect, fiecare după puteri, în răgazul dat nouă de Creator.

    RăspundețiȘtergere
  3. Importanța dialogului o conștientizez zilnic.

    Compar cuvintele cu aerul iar actul dialogului cu funcția de a respira. Lipsa lui, produce pagube adesea nebănuite..într-un joint venture, de exemplu, lipsa dialogului sau purtarea unuia intre părți mai puțin deschise către acceptarea diferențelor de stil, cultură, identitate, valori și interese, duc la rupturi grave, consecințe nu tocmai fericite în rândul angajaților dedicați acestor firme...trăit și văzut! Chiar ușor de imaginat, de altfel! Căci vorbim de o relație de business, care are ca fundament, esențialul oricărei relații, comunicarea și acceptarea, acordul comun pentru pornirea spre ceva..ceva bun si frumos, de cele mai multe ori.

    De aici extrapolăm și știm că fără dialog, nu construim. Fie măcar prin acela cu noi înșine, dar e parcă musai să fie! Așa construim... că doar nu vom îndura rugina pasivității...

    Revenind, sper să pornesc pe un drum al recunoașterii, urmărindu-vă, lăsându-mă pătrunsă de adevărurile pe care le mai aveți in tolbă! :) Bine v-am găsit, în numele Cuvântului, al dialogului!

    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  4. Cuvintele de mai sus au mare forță persuasivă, Claudia. Forță ce vine din sufletul vibrant dăruit ție de Cel de Sus, prin mijlocirea părinților tăi. Știu că bunica, mama ta s-au străduit mult - iată! - rezultatul fiind unul minunat.

    RăspundețiȘtergere